Tikkaat sekä kattoturvatuotteet

Kaikille huoltoa vaativille kohteille, kuten katoille ja savupiipuille tulee olla turvalliset kulkureitit. Myös poistumistiet hätätilanteita varten on varmistettava. Talon omistaja on viimekädessä vastuussa kaikista näistä.

KaikenKattava Oy:ltä saat niin seinä- ja lapetikkaat, kattosillat, turvatikkaat, poistumisputket, laukaistavat tikkaat kuin lumiesteetkin kotisi turvallisuuden parantamiseksi. Seinätikkaisiin on saatavilla myös runsas määrä lisävarusteita, muun muassa kiipeilyesteitä, liukutikasparit ja yli 8-metrisiin seinätikkaisiin pakolliset nousukiskot tai selkäkaaret.

EVO-tikas on uusinta mallia oleva tikas. Sitä käytetään sekä seinä- että lapetikkaana. Pitävämpi ote ja pito jalan alla lisäävät turvallisuutta tikkailla kiipeillessä sekä katolla liikuttaessa. Puolien kohoumat ovat pitävät kengille ja miellyttävät käsille.

Vanhat puiset kattosillat ovat historiaa! Turvalliset kattosillat rakennetaan tänä päivänä karhennettuina ja reunallisina, ja niiden veden- ja lumenläpäisykyky on yli 50%. Yli 2-kerroksisiin kohteisiimme asennettavat kattokulkutiet täyttävät C2-luokan vaatimukset. Niitä voidaan täten käyttää turvaköyden kiinnityspisteenäkin. Pelkät sinkityt kattosillat ja lapetikkaat eivät täytä näitä vaatimuksia. Asentamiemme kattosiltojen kylkeen voidaan kiinnittää myös vaakakisko, joka helpottaa turvaköyden liikuttelua katolla työskenneltäessä, esimerkiksi lumenpudotuksessa tai katon pesussa.

Nykyaikaiseen kattoon kuuluvat myös lumiesteet, jotka estävät kattolumien putoamisen ja vaaratilanteiden aiheuttamisen alhaalla pihalla liikkuville ihmisille ja lemmikeille. Myös kulkureitit, kasvillisuus ja piharakenteet on hyvä suojata lumimassan aiheuttamilta vahingoilta.

Lumiesteistä löytyy erilaisia malleja, kiinnitystarvikkeita ja -tapoja erilaisille kattomateriaaleille: profiili ja 2-ovaaliputki sekä erikorkuisia ritilälumiesteitä. Annamme 5 vuoden takuun asennustyöllemme.

Soita meille! Suunnitellaan kokonaisvaltainen ratkaisu huomioiden kulkureitit ja tarpeet huoltokohteille.